Røde Fane nr 1, 2003

Røde Fane nr 1, 2003

Nr 162 - årgang 32
Til årgang 2003

Røde Fanes hjemmeside

Kontakt oss!
Artikkeloversikt sortert på tema
Artikkeloversikt sortert på forfattar
Artikkeloversikt sortert etter utgåve
Ting eit prøvenummer!
Ting eit abonnement!

Til heimesida til AKP


1973-2003

AKPs fane

18. februar er det 30 år siden AKP ble stiftet. Røde Fane har bedt partilederne om å skrive om et spørsmål de brenner for. Derfor har artiklene til Jorun Gulbrandsen og Siri Jensen tematittel "30 år".

Ellers kunne vi ikke dy oss for et lite presseklipp fra Dagbladet 13. desember 2000, der Tron Øgrim skriver:

"For meg var 70-tallet ei strålende tid. Ungdommer ville forandre Verden - for en halsbrekkende, vakker idé! Vi støtta streiker og samene i Alta og fornya miljø- og kvinnebevegelsen. Var solidariske med Chile og Afghanistan. Friska opp litteratur og teater og popmusikk. Og gjorde mye anna morsomt.

Makta brukte over en milliard kroner og flere tusen menneskers arbeid i 30 år på å overvåke oss. Etterpå sier den at vi var uten politisk betydning! Det er en artig kommentar om de som VEDTOK overvåkinga - og det gjør meg lattermild og stolt.

Og UNNSKYLD at jeg var med? Den skal jeg rope, hvis de fanger og binder meg og brekker armer og bein. Men når jeg har rømt og beina er spjelka, trekker jeg unnskyldninga tilbake igjen!"


Latin-Amerika er i opprør mot den markedsstyrte globaliseringa. Fra Argentinazzo, opprøret til Argentina som ennå ikke har sunget sitt siste vers, til innsetting av folkets presidentkandidater i Venezuela, Brasil og Ekvador. Neste nummer av Røde Fane er et ekstranummer. Det vil ha reportasjer og analyser av hva som foregår der nå; med aktuelle reportasjer og analyser fra "våre utsendte medarbeidere" i Argentina, Paraguay og Uruguay, og aktuelt stoff fra andre deler av kontinentet.


Redaksjon for dette nummeret: Mathias Bismo, Birger Thurn-Paulsen, Taran Sæther, Arne Hedemann, Ingrid Baltzersen, Erik Ness.