22. februar 2003

Lars Akerhaug
er Palestina-aktivist og med i AKP

Israel angriper seg selv

Israels angrep onsdag 19. februar i Gaza by på motstandsfolk fra den islamistiske organisasjonen Islamsk hellig krig var knapt nok overraskende. Selv om den israelske obersten Imad Faras sier at "Dette var en operasjon som gikk dypere, på et sted der de tenkte, trodde at vi ikke var i stand til å nå", burde ingen la seg sjokkere over at at de israelske okkupasjonsstyrkene trapper opp sine provokative likvideringer og nålestikksangrep på palestinske områder.

De israelske angrepene på palestinske motstandsfolk er folkerettsstridige. Det er politiske henrettelser, uten dom, uten bevis og de er i seg selv et overgrep mot de palestinske selvstyremyndighetenes jurisdiksjon. Dette er Israel fullstendig klar over, og dette har de ignorert under hele den andre intifadaen. Mer sjokkerende er det at israelske myndigheter tilsynelatende ikke ser hvilke konsekvenser disse angrepene avler. De bevisste likvidasjonene, terror som rammer uskyldige sivile like hardt som "terroristene" israelske myndigheter påstår de vil straffe, avler motterror. Ariel Sharon gjør Israels sivilbefolkning til gisler, mål for motterror, i sitt spill for å trappe opp konflikten med palestinerne.

Fortsatte angrep slik vi onsdag så i Gaza, vil ha konsekvenser. Motstanden er sterkere i Gaza enn den var i Jenin og de andre byene på Vestbredden under "Operation Defensive Shield". Israel vil ikke kunne fortsette å angripe palestinske selvstyreområder, uten å skade seg selv. Stadig flere, også i Israel, ser heldigvis dette. Blant annet militærnekterne i Yesh Gvul, som sier at de vil kjempe for staten Israel, men ikke for staten Israels okkupasjon av de palestinske områdene. De er spydspisser mot Ariel Sharon og det israelske etablissementets kamp mot seg selv.

Forrige mening | Flere meninger | AKP si heimeside

Til AKP si hjemmeside