4. oktober 2001
Kenneth Fuglemsmo
er medlem av AKP i Sør-Trøndelag

Problemløsning

Vi har problemer i Norge, som de fleste vil løse. Likevel overlater man problemløsninga til politikerne, gang på gang. Slikt kommer det tydeligvis forsvinnende lite ut av. I valgkampen gikk partiene ut for å love folket gull, grønne skoger og mer til. Vanligvis tar de ikke spesielt hardt i, for det meste av det de lover kan faktisk gjennomføres. Likevel skjer det ikke noe. Helsevesenet går for lut og kaldt vann og "forskjellsnorge" er et begrep som brukes sjøl i borgerlige kretser.

Hva er løsninga fra politikerne? Jo, her må det rasjonaliseres (kuttes i antall stillinger) og effektiviseres (selges til folk som kan foreta kutta under dekke av at det skjer for "spare inn"). Dette fører til dårligere tilbud for folk flest, men blir tilslørt av bomullsformuleringene til Stoltenberg, Hagen, Petersen og Bondevik - frontfigurene i koalisjonen "Politikerpartiet – De Ansvarsfulle".

AKP og RV vil ha et gratis helsevesen for alle – det skal ikke koste å være sjuk! Vi vil effektivisere helsevesenet i ordets rette forstand, ikke selge til høystbydende Røkke-kloning. Byråkratiet må kuttes ned, slik at utdanna sykepleiere og leger kan bruke arbeidstida si på å hjelpe folk, ikke fylle ut skjemaer. Vi krever gratis læremidler i den videregående skolen. I tillegg er vi så frekke at vi kjemper for gratis buss og trikk. Det er på tide at folk sier nei til salg av velferdsstaten!

Og for de som spør hvor vi skal få pengene fra, så er svaret enkelt. Så vidt jeg veit har vi et oljefond som teller 650 milliarder kroner (stadig økende). I tillegg får vi nesten daglig høre av VG og Dagbladet at "vi" har flere millionærer og milliardærer enn noen gang før. Hvis man for eksempel solgte Røkkes jetfly, ville fortjenesten sikkert dekke sykehjemsplass og høyere pensjon for flere hundre, kanskje tusenvis av pensjonister i Norge. Hytta til Olav Thon kunne blitt aldersheim, og bilene deres er sikkert verdt en god del, omsatt i skolemateriell. I samme omgang kan man nevne at Trondheim kommune (150.000 innbyggere) har nok kjøpesentre til 3-4 millioner folk. Kanskje på tide å legge ned et par av dem og bruke penga på noe anna?

Hvis man tenker i slike baner, finner man fort løsninga på en mengde problemer…

Forrige mening | Flere meninger | AKP si heimeside

Til AKP si hjemmeside