AKP-arkivet

Fingra av fatet!

av Kristian Kårbø, Rød Ungdom

Mars 2004


Fleire artiklar om internasjonale saker | Hovudside kronikkarkiv | Heimesida til AKP

10. mars 2005 godkjente EU-parlamentet en resolusjon som stemplet den populære og anti-imperialistiske bevegelsen Hizballah som en "terroristorganisasjon". Dermed fulgte de etter USA, som lenge har hatt Hizballah på sin svarteliste. Resolusjonen oppfordrer EU-rådet til å ta de nødvendige stegene mot organisasjonen. Disse beskyldningene mot Hizballah kommer bare noen dager etter den enorme demonstrasjonen organisert av Hizballah mot imperialistisk innblanding i landet, hvor nærmere 30 % av landets befolkning gikk ut i Beiruts gater. Ifølge EU-parlamentet er alle disse terrorister. Resolusjonen viser den fordekte enheten mellom USA og de forskjellige europeiske imperialist-statene. Som vanlig krever de i "demokratiets" navn at Syria trekker ut sine tropper fra Libanon. Det de egentlig er ute etter er å knuse Hizballah, som en sterk og populær anti-imperialistisk og anti-sionistisk bevegelse.

Den imperialistiske propagandaen er gjengitt av den logrende pressa, som virkelig snur ting på hodet. Libanon er kanskje det eneste landet i Midtøsten med spor av demokrati, takket være Hizballah som har kjempet mot sionistisk og imperialistisk innblanding.

USAs dagsorden er å opprette et egyptisk, eller enda verre, et irakisk "demokrati" under USAs totale kontroll.

Det er kanskje den verste arrogansen når de snakker om tilbaketrekning av syriske tropper. Hvordan kan USA snakke om tilbaketrekking av tropper, når de selv har 150.000 tropper plassert i Irak? Vi må heller ikke glemme at de syriske troppene ble invitert til Libanon av Israel og deres falangist-lakeier i landet for å stoppe den palestinske frigjøringskampen. Vi må aldri glemme massakren i Tal al-Zaatar, begått av Syria i deres forsøk på å svekke PLO. Og da Syria ikke klarte å holde de anti-imperialistiske kreftene nede, måtte Israel ta seg av dem med invasjonen i 1982. Invasjonen er synonymt med 20 000 sivile døde og Sabra- og Shatila-massakren.

Da USA dannet sin allianse mot Irak i 1991, ga de Syria grønt lys i Libanon mot en syrisk godkjenning av angrepet på Irak. Grunnlaget for opprettelsen av Hizballah var den israelske okkupasjonen av Libanon. Verken USA eller Israel er særlig glad i denne bevegelsen og vil gjøre alt som står i sin makt for å svekke den. Derfor er første bud for et suverent og uavhengig Libanon, uten verken sionistisk eller amerikansk innblanding, støtte til Hizballah.


Fleire artiklar om internasjonale saker | Hovudside kronikkarkiv | Heimesida til AKP

Til AKP si heimeside