Tilbake til tariffsida | Til AKP si heimeside

Fra Transportarbeiderklubben på Nor-cargo Oslo (15. juni)

Støtt de streikende – protestér mot lønnsnemnd

Transportarbeiderklubben på Nor-Cargo Oslo a/s hilser de streikende i kommunene. Dere står i spissen for en viktig kamp for heile fagbevegelsen og for det offentlige velferdstilbudet. Vi støtter de rettmessige lønnskrava deres.

I årets lønnsoppgjør har vi også sett kraftige angrep på viktige faglige prinsipper som normalarbeidstid og kollektiv fastsettelse av lønn. Vi oppfordrer alle i stat og kommune til å følge de streikendes eksempel og stemme nei til de anbefalte forslaga.

Den norske staten er internasjonalt kjent for en omfattende bruk av udemokratiske metoder for å knuse streiker.

Den nye DNA-regjeringa følger raskt opp disse dårlige tradisjonene og har nå vedtatt tvungen lønnsnemnd mot hjelpepleierstreiken. Det er regjeringa  - gjennom sine rammebevilgninger til det offentlige helsevesenet - som er ansvarlig for liv og helse, ikke de streikende hjelpepleierne.

Transportarbeiderklubben på Nor-cargo Oslo a/s fordømmer bruken av tvungen voldgift, og oppfordrer de streikende til å fortsette kampen.

Støtte til bøndenes krav

Transportarbeiderklubben på Nor-cargo Oslo a/s støtter bøndenes krav i landbruksoppgjøret.

Landbruksoppgjøret kan ikke sees uavhengig av en verdidebatt om hvilket samfunn vi ønsker å ha i framtida.

Landbruket må få rammebetingelser slik at bøndene kan ivareta det nasjonale ansvar med et levende bygdeliv i vårt utstrakte land. Det er direkte umoralsk å bygge ned produksjonen av mat når 2/3 av verdens befolkning lider av sult eller mangelfull ernæring. Billigere mat kan oppnås hurtig, for eksempel ved bortfall av moms på matvarer.

Vi sier ja til ren og god norsk mat.

Kameratslig hilsen
fra Transportarbeiderklubben Nor-cargo Oslo a/s