4. mai 2001
Erik Ness
er med i Larvik AKP

Rimi brenner bråte 1. mai

Første mai var arbeidsdag for de Rimi-ansatte i sentrum. Det var lett å se: Personbilene sto tett på utsida, og det var full aktivitet innenfor vinduene og bak de stengte dørene.

Arbeidernes internasjonale kampdag er en offentlig fridag, og det har av de fleste vært regnet for ufint å ikke respektere dagen. Arbeid som ikke er helt nødvendig for å holde hjula igang, lar en ligge. De bøndene som har brukt dagen til å pløye - enten som en motdemonstrasjon eller fordi de syntest de ikke kunne la være på grunn av våronna - har gjort seg sjøl en bjørnetjeneste. Det har svekket alliansen mellom arbeidere og bønder. Jeg ikke sett at handelsstanden tilsvarende har opptrådd provoserende. Inntil nå.

Denne episoden kunne/burde (?) vært en stor sak i lokalavisa, Østlands-Posten, men jeg lot være å be ØP-journalisten snu seg 180 grader rundt og sånn oppdage hva som var på gang. Jeg tenkte at det var greitt å la den ansvarlige få en sjanse, så jeg gikk nedom butikken dagen etterpå og spurte innehaveren om dette var en glipp. Da fikk jeg et kontant svar om at det var det ikke, og at det var helt vanlig å ha vareopptelling i butikkene. Derfor er saken nå av offentlig interesse.

Såvidt jeg vet, er dette første gang Rimi på Jægersborg har hatt vareopptellling 1. mai. Derfor dette spørsmålet til innehaveren: Har du tenkt å innkalle arbeidssstyrken på Rimi til vareopptellling neste 1.mai også, eller har du tenkt at dette skal være en engangsforeteelse? Vil også Rimi respektere 1. mai neste år?

Svaret vil ikke bare interessere Handel og Kontor og fagbevegelsen ellers, men også oss som har handlet i butikken i noen år. Etter at Meny kom til sentrum, finnes det jo alternativer.

Forrige mening | Flere meninger | AKP si heimeside

Til AKP si hjemmeside