Viktige spørsmål?

av Kenneth Fuglemsmo
ungkommunist fra Trondheim

Trykt i Dagbladet 27. juli 2003
Gjengitt med forfatterens tillatelse

Tilbake til hovedsida for denne debatten


Dagbladets debatt om Arbeidernes kommunistparti (AKP) fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på meg i starten, og nå er det med blanda følelser jeg leser innlegg og kronikker. På ei side er det godt at det partiet jeg sjøl er medlem av, for en gangs skyld, får pressedekning. På tross av at AKP (og RV) er noe så enestående i dagens Norge, som riksdekkende, marxistisk og revolusjonært, er det sjelden pressa slipper oss til.

På den andre sida er det jo soleklart at her er det ikke plass for interessant debatt. Man vil ikke diskutere hva AKP vil, hva vi ønsker å gjøre med Norge og Verden. Diskusjonen skal ikke dreie seg om hvorfor mange millioner dør av sult, sjøl om det er nok mat i verden til å fø alle. Kan det være at det er noe fundamentalt galt med kapitalismen og at det er nødvendig å skifte den ut med et samfunn som setter menneskene, ikke pengene, i fokus? Slike spørsmål er ikke viktige når man diskuterer AKP. Derimot er det visst viktig å nok en gang (bare to år siden forrige angredebatt) å gnåle i vei om gamle feil, om "manglende oppgjør", om tapt ungdom osv.

Okay! AKP tabba seg ut. Les på nettstedet vårt om hva vi meiner om Kambodsja nå! Finn ut hva vi har lært av historia. Se at vi har tatt et GRUNDIG oppgjør ­ og så kanskje vi kan komme over på virkelig interessante spørsmål. De spørsmåla som ALLTID har vært hovedgrunnen til at folk blei og blir med i AKP, RV og Rød Ungdom . Hvorfor gråter den lille gutten av sult? Hvorfor har ikke den unge mora råd til medisiner? Hvorfor mister folk jobben? Hvorfor dør den lille jenta? I dag ...