Hexa Alexa: Råd til arbeiderkvinner

Skjul deg som heks og bli synlig

Til innholdslista for akp.no nr 1, 2005 ||| Til AKP si heimeside


Hexa Alexa har merka seg at det ikke er fint for tida. å være kvinnelig arbeider. Arbeiderkvinnene blir ikke skrytt av, de blir ikke framholdt som gode eksempler for samfunnet, det blir ikke fortalt til skolebarna at det bare er arbeid som skaper verdier. Arbeiderkvinnene ser heller ikke hverandre. Mange vet ikke engang at de er arbeidere. De vet heller ikke hvor mange de er.

Hexa Alexa vil gjøre noe med dette og samtidig skremme de rike. To fluer i en smekk. Her er Hexa Alexas råd til arbeiderkvinner:

Alle må finne fram en heksemaske. Den skal dekke hele hodet og inngi sterk frykt. Alle må ta den på seg på samme dag, for eksempel fredag 4. mars.

Når rik mann tar flyet: Han får kaffe og mat av hekser. Rik mann er på flyplass. Skrankepersonalet, vaskerne, alle i reisebyråer og restauranter og kafeer og barer er hekser. Rik mann kjører gjennom byen klokka halv fem. 70 prosent av alle han ser, er hekser. De strener hjemover, står på holdeplasser, fyller trikker og busser. Heksene kommer fra kontorene, apotekene, barnehagene, laboratoriene, butikkene, skolene, posthusene, verkstedene, lagrene, bankene, trykkeriene, databedriftene, det veit ikke rik mann, men han blir skrekkslagen over mengden han ser. Rik mann må innom sitt eget kontor for å hente noe. Han ser han er omgitt av hekser. Da får han panikk, hjertet stanser og han dør.

Heksene vil se hverandre for første gang. De ser sitt enorme antall og skjønner at de kan gjøre hva de vil. Og det er det viktigste.