Råd til arbeiderkvinner nr 10:

Ut for å føde ...

av Hexa Alexa

Til innholdslista for akp.no 2003 ||| Til AKP si heimeside


Befolkninga over hele landet slåss for fødeavdelingene sine. Stortinget legger dem ned med sin økonomiske politikk. Hexa Alexa har dette rådet til arbeiderkvinner som skal føde:

Reis til Oslo. Ta med barnefar og andre barn dere har. Kommer dere fra Nordland, Troms eller Finnmark, Trøndelag også gjerne, Vest og Sør, ta noen gode stopp på hotellene nedover og spar på kvitteringa.

Ta inn på Stortinget. Der er det mange bekvemmeligheter. Bra rutiner på vask og støvtørking. God mat i svært billig kantine. Pent interiør med kunst og lysekroner. Et steinkast fra ekspertisen på store sjukehus. Ta i bruk de mange grupperommene. De har tv-apparater som representantene trenger for å se på den tomme stortingssalen. De har sikkert litt Farmen og 71 grader Nord der også. Det er moderne å bli hivi ut fra fødeavdelingene etter en halv time, men det blir ikke nødvendig, her hvor det er så fint og billig å bo, og en likevel er i hovedstaden med museer og Holmenkollen.

Så er det bare å føde i vilden sky!

Norske kvinner blir beskyldt for å føde for lite. Men muligheten for å gjøre det på Stortinget vil sjølsagt bety en enorm inspirasjon til økt føding. Alle fødende fra Finnmark kan samtidig få en unik sjanse til å føde på Finnmarksbenken. Stenografer tar referat. Representantene fra Sogn og Fjordane får gleden av å pleie og snakke med de fødende fra sitt eget fylke. Med tanke på at det allerede nå fødes 65.000 barn i året, blir det veldig mye fin kontakt.

Og så hindrer dere stortingsfolka i å gjøre noe gærent i den tida!