Råd til arbeiderkvinner nr 8:

Kunsten å bli husket

av Hexa Alexa

Til innholdslista for akp.no 2003 ||| Til AKP si heimeside


Klesbutikken Only i Tønsberg og Oslo ber om bilde av dem som søker jobb der, og fagforeningsfolk reagerer. LO-nytt forteller 19. juni i år:

"Liv Glithum er daglig leder i Only i Tønsberg, en av butikkene som spør etter bilde. Hun mener saken er misforstått.

- Det er bare av praktiske hensyn vi ber om bilde. Når vi får inn opptil 200 søknader på en jobb, er det lettere å skille ansikter enn navn, sier Glithum."

Som et bevis på at butikken godtar alt, forteller sjefen at "Våre ansatte bruker både størrelse 34 og størrelse 42, og det synes jeg taler for seg selv".

Hvis du er av den mistenksomme typen arbeider og ikke blir beroliget av 34 til 42, hvis du har den aller minste mistanke om at utseendet likevel kunne komme i betraktning, send trygge bilder sammen med søknaden din. Klipp ut bilder av Julia Roberts, Cameron Diaz, Elin Tvedt, Halle Berry, Demi Moore, Liv Glithum eller Barbie.

Hvis du er av den tillitsfulle typen arbeider, er det eneste rette å sende inn bilde for å bli husket. Du skal skille deg ut fra hundrevis av andre. Alle skal skille seg ut fra hverandre og bli husket. Her er det mange muligheter. Ta et foto av deg sjøl og tegn helskjegg på det. Dame med skjegg er en vinner. Men det er flere gode. Du blir garantert husket hvis du sender inn bilde av hunden din. Aper, dinosaurer, kålhoder og åmer vil også fungere etter hensikten. Bhurka er bra. Det er også Mullah Krekar. Kristin Krohn Devold vil ta kaka. Du har jobb.

Hilsen Hexa Alexa