Sikkerhetsrisikoen Bondevik

Arnljot Ask, internasjonal sekretær i AKP

Til innholdslista for akp.no 2003 ||| Til AKP si heimeside


Norske mål nå angivelig står på Al-Qaidas "topp 4-liste". Dette viser først og fremst at trekløveret Krohn Devold, Petersen og Bondevik er en sikkerhetstrussel mot Norge og norske statsborgere. Regjeringa må, på lik linje med kyniske terrorister, stilles til ansvar for eventuelle tap av menneskeliv.

Det er uansvarlig retorikk når Bondevik og Petersen møter kritikk av den norske deltakelsen i USA sine kriger for verdensdominans med at Norge ikke kan la politikken styre av terroristtrusler. Dette er et forsøk på å bruke terrortrusselen til å vri seg unna kritikk av Norges utenrikspolitikk. Trusselen mot Norge kommer ikke ut av løse lufta. Den kommer fordi Norge nå ikke lenger nøyer seg med å være politisk aktør for USA ute i den store verden, men også har lagt om sin "forsvarspolitikk" for å delta i storebror sine militære rekoloniseringstokter.

Anslag mot sakesløse sivile må fordømmes, uansett hvor i verden de måtte finne sted. Terrorgruppene utnytter harmen over forbrytelsene mot og undertrykkinga av palestinere, afghanere, irakere og andre til sjøl å skaffe seg makt og innflytelse. De har ikke vår sympati eller støtte. De gjør bare vondt verre for dem de sier seg å slåss for.

Det tar ikke bort ansvaret fra verdens herskere, de som bruker sin makt til å undertrykke og utbytte og går til krig for å befeste sin rett til fortsatt å herske. Det er hos disse hovedansvaret ligger for å minske terrortrusselen. Den terrorkrigen USA har satt i gang etter 11. september 2001 har motsatt virkning; den er terroristenes fødestue.

Når Norge har kasta seg på denne krigsvogna, kan det også bringe krigen, og terroren som følger i dens kjølvann, hjem til norsk jord. Ved siden av at norske militære blir legitime mål for motstandkjempere i de landa Norge går militært inn i. Når norske soldater i Afghanistan nå er blitt skutt på, og livstruende såra, må Bondevik og co stilles til ansvar for dette. Det vil også gjelde om norske hjelpearbeidere, journalister og andre blir truet på livet og antastet. Trekløveret er med på å spre død og fordervelse over andre folkeslag. Samtidig undergraver de sikkerheten til egen nasjon og folk.